Get to know the fam

Hallo allemaal!


Nu de maatregelen nog wat verlengd zijn, is het misschien geen slecht idee om de familieleden voor te stellen met wie ik 'in mijn kot blijf' in deze Corona-periode!



Wie is wie?


Dit is mijn gezin!

We beginnen uiterst links! Dit is Benny. Hij is de nieuwe partner van mijn mama. Hij werkt normaalgezien bij een Belgische netbeheerder. Sinds een maand neemt hij zorgkrediet op voor mijn mama en werkt dus nog halftijds van thuisuit. Hij kreeg gisteren bericht dat hij misschien, met de nodige voorzorgsmaatregelen, opnieuw de baan op zou moeten naar klanten. Dit maakt ons redelijk ongerust, omdat mama in een risicogroep zit. We hopen dat alles dus goed zal verlopen. Benny heeft zelf ook twee dochters, maar die wonen niet bij ons. Meestal zien we mijn stiefzussen wekelijks, maar nu dus bijna niet. Ook hun partners hebben we nu al enkele weken niet meer gezien. We missen hen heel erg, maar iedereen weet wel dat dit voor het goede doel is!



Als tweede van links heb je mama. Mama is stiekem blij dat iedereen wat meer thuis is nu. Zij kreeg in december de tweede keer diagnose borstkanker, dus zij zit al van december in haar kot. Het mooie weer maakt het nu iets dragelijker omdat ze nu buiten kan gaan wandelen.



Daarna heb je mij! 



Tweede van rechts is mijn zus: Ellen. Ik zie mijn zus ontzettend graag! Ik heb dan ook haar geboortedatum op mijn rib getatoeëerd. Zij studeert een master psychologie aan de UGent. Ze zit normaal op kot samen met Ayman (uiterst rechts). Hij studeert een master gezondheidsbevordering, ook aan de UGent. Hun lessen en examens zijn allemaal online of aangepast. We zitten hier dus vaak met drie te studeren in huis.



Het is steeds wel een gezellige drukte hier. We zetten elkaar aan om te sporten, spelen vaak een gezelschapsspel, etc. Maar ik zal eerlijkgezegd ook blij zijn om weer eens een momentje voor mezelf in een rustig huis te hebben.



Link met de historie



We zien dat het in de 18e-20e eeuw helemaal niet zo gek was om met veel mensen op een kleine plaats samen te leven. De indutrialisering in de 19e eeuw zorgde ervoor dat veel mensen naar de stad trokken om dichtbij de fabriek te gaan wonen. Zo zie je vaak arbeiderswoningen met slechts 1 ruimte voor een gans gezin zonder stromend water of met wc en keukentje in diezelfde kamer. Grotere, meer uitgeruste huizen waren enkel voor de bovenklasse met beter geschoolden en beter betaalden.

Hier leefden vaak de ouders en dus hoofdverdieners van een gezin, samen met hun kinderen. Dit waren er vaak veel omdat kinderarbeid ervoor zorgde dat het gezin meer inkomsten had. Ook woonden vaak de ouders van de moeder en vader van het gezin bij hen. Dit is uiteraard omdat de gezondheidszorg nog niet zo ver gevorderd was.


We mogen van geluk spreken dat wij een ruim huis, met alle nutsvoorzieningen hebben. We hebben zelfs elk onze eigen kamer. Dit is iets wat voor ons voordehandliggend is, maar zelfs in derdewereldlanden is dit de dag van vandaag nog geen evidentie.



Liedje van de week



Deze week gaan we voor een iets ander genre van muziek. Ikzelf ben een grote Eurovision Song Contest fan. We gingen normaal met een hele bende samenkomen om dit spektakel te volgen, maar nu is zelfs het volledige festival afgelast. Ik betreur dit heel erg! Daarom verklap ik jullie wie ik denk dat de grote winnaar zou geweest zijn: ICELAND!




Volgens mij zou dit aanstekelijk pop-liedje van IJsland winnen. Het gaat over de zanger die zich afvraagt wat zijn kleine dochtertje denkt over alles. 



Bronvermelding



n.n., Arbeiderswoning. (n.d.). Geraadpleegd via https://nl.wikipedia.org/wiki/Arbeiderswoning. Geraadpleegd op 8/4/2020.



n.n., Arbeiderswoningen, Van muffe eenkamerwoningen tot tuinwijken (1890 - 1935). (n.d.). Geraadpleegd viahttps://www.entoen.nu/nl/zuid-holland/alblasserwaard-en-vijfheerenlanden/arbeiderswoningen. Geraadpleegd op 8/4/2020.



Daði og Gagnamagnið. Think About Things. (2020) Geraadpleegd viahttps://www.youtube.com/watch?v=1HU7ocv3S2o. Geraadpleegd op 9/4/2020.

Reacties

  1. Hey Britt! Wat leuk dat we kunnen kennismaken met je familieleden. Ik las ook je andere posts en ik vind dat je heel vlot schrijft, het is zeer aangenaam en leuk om te volgen. De link naar de geschiedenis vind ik in deze post heel tof. Het is er eentje waar velen niet over nadenken en die niet veel zal gebruikt worden. Ik ben zeer benieuwd naar je verdere verhalen en zal deze zeker blijven volgen.

    Groetjes Nele

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Britt, leuk om met je familie kennis te kunnen maken. Ik kijk er naar uit om je verdere posts te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Britt, welkom op blogger! Dit smaakt alvast naar meer. Schrijfffff! Goed bezig.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts