Wat zal de toekomst ons brengen?

Wat zal de toekomst ons brengen?

Waarzeggers, spreken die werkelijk altijd de waarheid? Hadden we met een beetje mee (bij)geloof het Coronavirus moeten zien aankomen of was het louter toeval?

Complottheorie of werkelijkheid


Dean Koontz The Eyes of Darkness paperback (used)
Het boek 'The Eyes of Darkness' waarin 
Corona voorspeld zou zijn.
Op het social media platform Twitter circuleerde eind februari een theorie dat de Amerikaanse thrillerschrijver Dean Koontz al zou geschreven hebben over het uitbreken van een wereldwijd virus. In 1981 kwam de sciencefictionthriller 'The Eyes of Darkness' uit waarin een fictief biologisch wapen genaamd Wuhan-400 gemaakt werd om in China mensen te doden maar per ongeluk een kind helderziend maakte. Omdat het boek een labo beschreef net buiten de Chineese stad Wuhan, werd al snel gezegd dat het Coronavirus een biologisch wapen zou zijn waar na het verspreiden ervan zeer veel geld verdiend zou kunnen worden met het genezen ervan. 

Na een grondige vergelijking blijken toch enkele verschillen te zijn tussen het boek en de realiteit. Zo zouden slachtoffers van Wuhan-400 in het boek binnen de 24 uur met honderd procent zekerheid sterven. In tegenstelling heeft Covid-19 slechts een sterftecijfer van twee procent en een incubatietijd van 2 tot 14 dagen. Covid-19 tast de luchtwegen aan, terwijl Wuhan-400 de hersenstam zou beschadigen.

De enige duidelijke link is dus de stad Wuhan, maar Covid-19 is niet in een labo gemaakt. Er is namelijk geen enkel bewijs dat het Coronavirus kunstmatig gemeekt zou zijn.

Daarnaast werd in 2008 het boek "End of Days: Predictions and Prophecies about the End of the World" van Sylvia Browne uitgebracht. De Amerikaanse helderziende auteur heeft het over een ernstige longontstekingsziekte die zich in 2020 over de wereld zou verspreiden. Zij schrijft erover dat het virus even snel zal weggaan als het gekomen was, na tien jaar wel weer even zou opflakkeren en dan volledig zou verdwijnen. Er wordt gezegd dat als iemand heel veel voorspellingen maakt, altijd wel ergens iets correct kan zijn.

Vroegere voorspellingen


Sylvia Browne vertelt in haar boek ook nog dat zolang mensen zouden bestaan, zullen ze een apocalyps proberen te voorspellen. Ze voorspelde in een van haar boeken ook dat een verkoudheid in 2010 niet meer zou bestaan en dat blind - en doofheid in 2020 ook niet meer zouden voorkomen. Ook kanker, anorexia en boulimia zouden volgens haar worden genezen. Deze voorspellingen zijn jammergenoeg niet uitgekomen.

Volgens deze bizarre theorie zou Nostradamus de overwinning van ...
Michel de Nostredamus leefde van 1503 tot 1566 
en was een Frans apotheker, arts en astroloog.
Voorspellingen die wel zijn uitgekomen zijn enkele van de Zuid-Franse medicijnman Nostradamus, die al in 1566 stierf. Hij kon voorspellen dat een grote man in het daglicht neergeslagen zou worden met een donderslag, waarmee de moord op J.F.Kennedy voorspeld wordt. Hij zou ook de geboorte en motivaties van Hitler hebben omschreven, door te zeggen dat in West-Europa een kind zou geboren worden van arme ouders die met spraak een troep zou samenbrengen en zijn roem zal proberen te verspreiden tot een rijk in het Oosten. Ook de verkiezing van een schaamteloze leider van een leger , namelijk Trump, zou hij in zijn boek "Century III, kwartijn 81" voorspeld hebben; en dat daarna een moeilijke periode zou volgen. Hij heeft het over een soort eind van de wereld: Corona?. Opvallend is dat de voorspellingen van Nostradamus steeds slechts voor een deel correct zijn en dat ze zeer ruim te interpreteren vallen.


Wat zal de toekomst ons nog brengen?


Het Global Future Council deed in 2018 acht voorspellingen over wat er in de wereld zou omgaan in 2030. We zouden onder andere niets meer zelf bezitten, maar alles gaan lenen. De wereldlijke macht van de VS zou verdwijnen en ziekenhuizen zouden niet langer nodig zijn door onder andere minder verkeersongevallen, het gebruik van bio-organen in plaats van orgaandonoren en de preventieve werking van medicatie. Een laatste utopie is het vinden van buitenaards leven en mensen naar Mars sturen.

Uiteindelijk zullen misschien wel enkele van deze voorspelling waar gemaakt worden. Toch zal dit zoals andere eerdere voorspellingen over een langere tijdspanne gaan en slechts gedeeltelijk gerealiseerd worden.

Liedje van de week

Deze week een liedje dat niet noodzakelijk een Corona-liedje is, maar gewoon een persoonlijk favorietje.

Deze week luisteren we samen naar 'Some Say' van Nea. De Zweedse popzangeres en songwriter maakte een remake van Eiffel 65, namelijk 'Blue (Da Be Dee)'. Het liedje gaat over een onbeantwoorde liefde die in de videoclip uitgebeeld wordt via de zoektocht naar seksualiteit en intimiteit. Geniet van dit prachtig stukje muziek.




Bibliografie


KVDS, MVDB. (25 februari 2020) Voorspelde schrijver in 1981 al uitbraak coronavirus? Waarom er niets aan is van bizarre complottheorie op Twitter. Geraadpleegd via https://www.hln.be/nieuws/buitenland/voorspelde-schrijver-in-1981-al-uitbraak-coronavirus-waarom-er-niets-aan-is-van-bizarre-complottheorie-op-twitter~a1d4013f/. Geraadpleegd op 14 mei 2020.

Fakka. (1 maart 2020) Dean Koontz voorspelde coronavirus uit Wuhan 40 jaar geleden in zijn boek ‘The Eyes of Darkness’. Geraadpleegd via https://fakka.nl/dean-koontz-voorspelde-coronavirus-uit-wuhan-40-jaar-geleden-in-zijn-boek-the-eyes-of-darkness/. Geraadpleegd op 14 mei 2020.

Hannah Ewens. (25 maart 2020) Het verhaal van de helderziende miljonair die het coronavirus voorspelde. Geraadpleegd via https://www.vice.com/be/article/xgqkxw/sylvia-browne-boek-end-of-days-nederlands. Geraadpleegd op 14 mei 2020.

Nea. (6 september 2019) Nea - Some Say (Official Music Video). Geraadpleegd via https://www.youtube.com/watch?v=fAiSwh_wSuY. Geraadpleegd op 14 mei 2020.

Oleva Berard. (6 september 2019) Swedisch pop songwriter Nea shares debut single "Some Say". Geraadpleegd via https://substreammagazine.com/2019/09/nea-some-say/. Geraadpleegd op 14 mei 2020.

Business AM. (31 augustus 2018) 8 voorspellingen over de wereld in 2030. Geraadpleegd via https://businessam.be/8-voorspellingen-over-de-wereld-2030/. Geraadpleegd op 14 mei 2020.

Koen Van De Sype. (14 november 2016) Volgens deze bizarre theorie zou Nostradamus de overwinning van Trump 400 jaar geleden al voorspeld hebben. Geraadpleegd via https://www.hln.be/nieuws/volgens-deze-bizarre-theorie-zou-nostradamus-de-overwinning-van-trump-400-jaar-geleden-al-voorspeld-hebben~ad395124/. Geraadpleegd op 15 mei 2020.

Reacties

Populaire posts